Gimtųjų žodžių apkabintas

        Gimtosios kalbos puoselėjimui, vaikų tautiškumo ir pilietiškumo ugdymui vasario – balandžio mėn. Biržų lopšelyje – darželyje „Ąžuoliukas“  vykdėme   projektą „Gimtųjų žodžių apkabintas“.

        Patys mažiausi vaikai žaidė „Pirmųjų žodžių teatrą“. Vyresni – įsitraukė į inovatyvią veiklą „Kas, kur, kodėl?“. Panaudodami QR kodus ir kitas skaitmenines priemones: turtino kalbinį žodyną, tobulino kalbos gramatines formas bei kalbos raiškos plėtotę. Sumanūs priešmokyklinukai viktorinoje „Ką žinau apie Biržus? dalinosi žiniomis apie biržietišką tarmę, atpažino ir įvardino įžymiausias miesto vietas bei objektus.

       Lietuvą su Nepriklausomybės atkūrimo diena pasveikinome rytmetyje „Gražūs žodeliai iš mažų širdelių“. Deklamuoti  lietuvių autorių eilėraščiai visiems klausytojams priminė gimtosios kalbos skambumą ir grožį.

       Minėdami Tarptautinę vaikų knygos dieną organizavome edukacines ir kūrybines  veiklas „Kai prabyla knyga“, ieškojome žaismingų ir neįprastų vaikams  knygos skaitymo būdų. Vaikai  klausėsi mokytojų, šeimos narių, bibliotekininkių skaitomų kūrinių netradicinėse aplinkose: druskų kambaryje, Antano Dauguviečio parke, bibliotekoje ir sensoriniame kambaryje. Jie domėjosi knygų įvairove, atsinešė į grupę savo mėgstamas knygas ir jas pristatė draugams. Paskui visi kūrė savo grupės knygeles, kuriomis papuošė įstaigos galeriją parodoje „Kai knyga didesnė už mane“.

        Projekto koordinatorė logopedė Kristina Duderienė pasidžiaugė vaikų aktyvumu, mokytojų kūrybingumu. Visos grupės už dalyvavimą projekte buvo apdovanotos padėkos raštais.

Projekto akimirkos

Biržų lopšelio – darželio „Ąžuoliukas“ informacija